27 diciembre, 2011

OLOZKO BIZKOTXOA


 
Hau gehien gustatzen zaidan bizkotxoa da, edozein momentutan jateko balio du, duela egun batzuk nere lagun baten amari egin nion eta ikaragarri gustatu homen zitzaion, animatu eta egin oso oso goxoa geratzen da , benetan!!

OSAGAIAK

4 arrautza
125ml nata
75 gr. gurina
160 gr. azukre abainilatu
40 gr. azukre txuri
200 gr. olo hirin
bainila leka bat
legami zorro bat
gatz pittin bat
goilarakada bainila esentzia


 
PROZEDURA
 

Gurin bigunduari azukrea erantsi eta ondo nahastu bola bat lortu arte, ondoren bainila lekaren barrukoa botako diogu baita esentzia ere nahastu, arraultza guztiei txuringoa kendu eta gorde eta gorringoa banaka banaka bota nahastuz eta gero nata erantsi.
Beste pote batean hirina legamia eta gatza nahastu eta lehengo masari gehituko diogu tamizatu ondoren nahastu. Zuringoak harrotu eta masari erantsi poliki poliki nahastuaz, moldea guriñez igurtzi eta bertara bota, labean sartu (labe berotura 180 gradutara) 30/35minututan eginda egongo da, ke aprobetxe!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario