08 diciembre, 2011

INTXAURREZKO BIZKOTXOA

OSAGAIAK

2 arraultza
125 gr. gurina
160 gr. azukre beltza
40 gr. azukre abainilatua
goilara txiki bainila extraktoa
goilara txiki legamia
goilara erdi bikarbonatoa
gatz pittin bat
2 yogurth griego
150 gr. espelta hirina
150 gr. olo hirina

BARRURAKO

120gr. intxaur birrinduta
65 gr. azukre beltza
goilara txiki bainila esentzia

PROZEDURA

Ontzi batean gurin bigundua azukrea eta bainila nahastuko ditugu masa bat lortu arte ondoren arraultza bat botako dugu, nahastu ondoren beste arraultza erantsiko diogu.
Beste ontzi batean hirinak, legamia, bikarbonatoa eta gatza nahastuko ditugu eta ondoren masari botako diogu poliki poliki bueltak emanez.
Moldea gurinez igutzi eta labea 180 gradutara ipini eta gero barrukoarekin hasiko gara , intxaur birrinduak azukrearekin eta bainilarekin nahastuko ditugu.
Moldera masaren erdia botako dugu eta ondoren intxaurrak gainera, labanaren laguntzat poliki poliki nahastuko dugu behetik gora ondoren prozesu berbera egingo dugu geratzen zaigun masa bota eta ondoren intxaurrak eta berriro nahastuaz.
Labera sartu 45-55 minututara eginda egongo da.



 






2 comentarios:

  1. oso ona zegoen arrate....beste bat noizko?

    ResponderEliminar
  2. neri lagundu etxean egiten... zuri hobeagoa ateratzen zaizu....

    ResponderEliminar