27 diciembre, 2011

BARAZKI LASAÑA

OSAGAIAK

4 piper berde
2 piper gorri
2 piper hori
berenjena bat
tipula bat
7 baratxuri berri
2 porru
tomate gorri bat
tomate saltsa
3 azenario
7 zebollino
12 plaka lasaña
Idiazabalgo 6 gazta xerra
50 gr. parmesano birrindua
4 goilarakada oliba olio
gatza eta piper beltza

PROZEDURA

Barazki guztiak garbitu eta txikitu, ondoren lapikoan olioa berotzen jarri eta bertara barazki guztiak batera botako ditugu, gatza eta piper beltzaz onduz. Hauek egiten hari diren  bitartean, lasañazko plakak ur berotan biguntzen jarriko ditugu (nik espinakazkoak erosi ditut), moldeari tomate saltsa botako diogu, eta tomatea xerratuko dugu, ondoren labea 200 gradutara jarriko dugu, barazki guztiak bigundu ondoren probatu gatza falta duen ala ez, gero moldean( tomatezko saltsaren gainean) 3 plaka jarriko ditugu, gainean barazkiak, gero berriz beste 3 plaka, ondoren tomatea xerratua eta 3 gazta xerra gero beste 3 plaka, hauen gainean barazkiak, berriro 3 plaka eta azkenik 3 gazta puska eta parmesanoa, gero labera sartuko dugu 15 minutu eta azken 5 minutuak gratinatzen jarriko dugu. Labetik atera ondoren zebollinoa moztu eta gainean jarri. On egin!!!!






No hay comentarios:

Publicar un comentario