18 diciembre, 2011

BARAZKI TEMPURA

OSAGAIAK

2 porru
2 azenario
piper berde bat
piper gorri erdi bat
2 tipulina
5 baratxuri berri

TEMPURA

200 ml ura hotza
5 goilarakada hirin
arraultz gorringo bat
gatza 
legami zorro erdi

PROZEDURA

Lehenengo batazkiak txikituko ditugu, porruak erditik lau pusketetan, azenarioak erditik eta ondoren erdi bakoitzaretik 3 pusketa, piper berdeak berriz luzetaka moztu eta piper gorriak berdin baratxuriei bizarrak kendu eta oso luzeak badira erdira moztu eta tipulinak erditik.
Orain tempurarekin hasiko gara, lehenengo ontzi batera gorringoa ondoren ura eta nahastu
hirina eta legamia nahastu eta urari bota poliki poliki nahastuaz.
Zartagi batean olioa bota eta bero bero dagoenean barazkiak tempuratik pasa eta zartagira bota, egitean sukaldeko paperera bota, (olioa kentzeko) .
Barazki guztiak egindakoan gatza bota gainetik.



 





No hay comentarios:

Publicar un comentario