04 diciembre, 2011

PLATANOZKO BIZKOTXOA KREMAREKIN

OSAGAIAK

3 platano helduak
175gr. gurina
azukre beltz taza bat
azukre glas taza erdia
bainila extraktoa
3 arrautza
3 taza hirin 
zorro bat legami
goilarakada txiki bikarbonato

LIMOIZKO KREMA
griego yogur bat
limoi baten birrindura
goilara txiki azukrea

PROZEDURA
Platano guztiak ondo zapaldu eta ondoren gurina eta azukrea erantsiko diogu ondo nahastu masa homogeneoa lortu arte, ondoren hirina legamia eta bikarbonatoa nahastuko ditugu beste ontzi batean tamizatu masaren gainean eta berriro nahastu. Moldea gurinez ondo igurtzi eta bertan paper begetala ipini (ez pegatzeko) eta bertara masa botako dugu.
Labea 175 gradutara jarri ordu betean eginda.
Krema egiteko yogurrari birrindura nahastu azukrearekin batera , bizkotxoa labetik ateratzen dugunean hozten utzi eta ondoren gainetik bota diezaiokegu edo bizkotxoaren alboan jarri.






1 comentario: