29 enero, 2012

ESPINAKA BUDINA GAZTA SALTSAREKIN ETA KRUS KRUS OGI BIRRINDUAREKIN

OSAGAIAK
400 gr. espinaka
4 arraultza
piper beltza, gatza , eta nuez moskada
goilaraka fhiladelfia 
atzoko bi ogi xerra (zatitu eta xigortu)
oliba olioa


GAZTA SALTSARAKO
2 eskukada parmesano edo idiazabal gazta
baso erdi esne


PROZEDURA
Espinakak egosi 10 bat minutu eta ur guztia kendu ondoren
pure egin eta piperra, gatza, eta nuez moskada bota eta nahastu
ondoren gazta botako diogu eta azkenik arraultzak, moldea guriñez igurtzi
eta baño marian jarri 35 minutu.
zartagi batean oliba olioa bota eta birrindutako ogia xigortu eta gorde, espinakak
labetik atera eta seguidan gazta saltsa egingo dugu, kazo batean, gazta eta
esnea jarri berotzen eta desegin krema lodi bat lortu arte.
Plater batean budina jarriko dugu gazta saltsa gainetik bota eta gure krus krusak ondoren...


 




ON EGIN!!!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario