30 octubre, 2011

KAMUTEKO BIHOTZAK


Kamuta zereal bat da. Egipton aurkitu homen zituzten hauen hazi batzuk, bertako piramide batean, beste batzuk diote Noeren arkan gordeta homen zeuden...(hori bakoitzaren sinismenean uzten dut).E.E.B.B. ASIAN eta EUROPA kultibatzen da eta %12 -18 proteina dauka baita mineral ugariak ere, selenio, zinc, fosoforoa, B1 eta B2 , burnia... oso konpletoa da. Zapore aldetik... zaila da esatea baina neri taloa etortzen zait burura.


Osagaiak

250gr. kamut hirina
150gr. gurina
150gr. urrak xigortuta
3 arraultza
130gr. azukre txuri
20 gr. azukre abainilatua

Betetzeko

Aran mermelada edo marrubi mermelada, bakoitzaren gustora.

Prozesua
Urrak birrindu ondoren arraultzak, azukrea, gurina (bigunduta) eta hirina gehitu eta ondo nahastu eta hotzgailura sartu ordu bete.
Mahaian kamut hirin pittin bat bota eta bolatxoa zabaldu eta bakoitzak nahi duen formaz moztu , labean sartu 200 C 5 bat minutu. hoztutzen utzi eta gero gailetak mermeladaz bete.






No hay comentarios:

Publicar un comentario