09 octubre, 2011

Porru pastela gazta saltsarekin

OSAGAIAK
500gr. porru
baso erdi esnegain
3 goilarakada gurina
tipula bat
baratxuri pare bat
30gr. parmesano gazta birrinduta
40gr. idiazabal gazta birrinduta
nuez moskada pittin bat
5 arrautza
gatza
piper beltza eta 4 piper desberdin (opzionala)
atzoko ogia zartagian xigortuta olio pittin batekin
gazta saltsarako
1/4 baso esne eta eskukada haundi bat idiazabalgo gazta

PROZEDURA

Porruak , baratxuria eta tipula txikitu, ondoren zartagian guriña desegiten denean txikitutako barazkiak bota, gatza eta piper beltza bota eta su baxuan egiten jarri, bigundu arte.
Beste ontzi batean 2 gaztak , arraultzak, gatz pittin bat eta nuez moskada nahastu.(labea piztu 180 gradutan)
Barazkiak eginda daudenean beste ontzikoarekin nahastu, labera sartu behar dugun ontzia guriñez igurtzi eta masa guztia bertara bota, eta labera sartu. 35 -45 minutu. baño marian
Gazta saltsa.
Kazo batean esnea bota idiazabalgo gazta eskukada haundi batekin , desegiten hasten denean nahastu gelditu gabe.. bakoitza eman nahi dion lodiera saltsari.
Pastela bere ontzitik atera, eta puska batzuk egin ogi xigortuaren gainean ipini  eta ondoren gazta saltsa bota.
Nik gainetik 4 piper desberdinen hautsa  botatzen diot.






ke aprobetxee!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario