29 octubre, 2011

ERREGE SAGARREZKO MENBRILOA


Lehengo astean membriloa egin nuen...(ez dakit ondo esan dudan... baina nere etxean horrela deitzen diogu)
Badakit modu asko daudela membriloa egiteko baina errezeta hau Asteasuko Ixabelena da.. eta goxo goxoa ateratzen da...

Osagaiak

kilo bat errege sagar
3/4 azukre beltza
eta pazientzi asko

Prozedura

Sagarrei azala kendu eta denak txikitu (puska txikiak ) pisatu, kilo bat badu 3/4 azukre bota beharko diogu .
Bandeja haundi batean puska guztiak jarri eta azukrea gainetik bota eta ondo nahastu eskuekin, ondoren bandeja estali  eta 24 ordu utziko dugu .
Hurrengo egunean bandejan  dugun guztia eltze batean sartu eta su baxuan jarri ( pare bat ordu )sagarra ondo desegiteko eta ez ahaztu asko nahastu behar dugula... bestela... uff ! ederki kostako zaigu eltzea garbitzea... jaja!!!
Ondoren molde batera bota eta hozten utziko dugu.


No hay comentarios:

Publicar un comentario