30 octubre, 2011


TXAMPIÑOIAK SALTSAN NIRE ERARA

Atzo txanpiñoiak erosi nituen... eta gaur bazkaltzeko txanpiñoiak izango ditugu. Modu ezberdinak daude txanpiñoiak egiteko baina neri honela gustatzen zaizkit... hemen nire errezeta.

Osagaiak

350gr. txanpiñoiak
1/2 tipula
30gr.guriña (margarinak ez du balio)
7 baratxuri ale( moratua)
100ml nata postretarako
30gr. gazta parmesano
perrexila
gatza
piper beltza
tostadak (zerealdunak )

Prozedura

Txanpiñoiak garbitu.. (urarekin ez) eta juliana erara moztu, tipula puska txikitan moztu eta baratxuria ere.
Lapiko haundi batean gurina su baxuan jarri desegiten, ondoren tipula eta baratxuria bota eta nahastu, eta azkenik txanpiñoiak, gatza eta piper beltza.(su baxuan egin eta aldin behin nahastu)
Txanpiñoiak bigundu direnean nata botako diogu nahastu eta 3 minutu utzi. Ondoren gazta botako dugu... utzi pittin bat gero gainetik botatzeko, eta pare bat minutu utziko dugu.
Tostadetan txanpiñoiak jarri parmesanoa bota eta azkenik perrexila ... ummmm on egin !!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario