04 septiembre, 2012

NATILLA ABAINILATUAK


OSAGAIAK

10 gorringo
1 1/2 litro esnea
150 gr. azukre abainilatua
50 gr. azukre txuria
bainila leka bat
goilarakada txiki bainila esentzia
agar agar goilarakada txiki bat
10 gaileta

PROZEDURA

Agar -agar ur pittin batean biguntzen jarriko dugu, ondoren esnea lapiko batean lekarekin batera berotzen jarriko dugu, beste aldetik azukrea, gorringoa, eta esentzia ondo ondo nahastuko ditugu,
esnea irekitzen hasten denean sutatik kendu, leka kendu eta masa gehituko diogu ondo ondo nahastuaz, berriro sutan jarriko dugu sua pittin bat jetxita eta bueltak emango dizkiogu 10 bat minutuz ondoren agar agar erantsiko diogu eta beste 5 bat minututan bueltak emanez .
Sutatik atera eta 10 minutu hoztutzen utzi eta ondoren moldeetara botako dugu eta epeltzen hasten denean gaileta bana jarriko dizkiegu.Hotz gailuan sartu eta 8 ordutara eginik edukiko dituzue.

ON EGIN!!!!



 


No hay comentarios:

Publicar un comentario