23 septiembre, 2012

BERENJENAK EZTIAREKIN


OSAGAIAK

2 Berenjena
200 gr. espelta hirin
garagardo poto bat
4 goilarakada olioa
2 arrautz zuringo
30 ml ezti argia (akazia, mila lore)

PROZEDURA

Berenjenak garbitu eta bi muturrak kenduko dizkiogu segindan xerretan moztu eta gazturetan murgilduko ditugu 25 minutu jarraian beste katilu batean hirina,garagardoa, eztia, gatza, eta olioa nahastuko ditugu.
Denbora igaro ondoren bi zuringoak arrotu eta masari gehituko diogu poliki poliki. Zartagi haundi batean olio dexente bota eta berotzen jarri bitartean berenjenei ur guztia kendu masatik pasa eta frijitu egingo ditugu, paper xurgatzailean utzi eta ondoren zerbitzatu.





1 comentario:

  1. Pasa den urtean jan nituen Sevillan, eta bahh, primeran zegoen!!

    ResponderEliminar