04 septiembre, 2012

TOMATEA NOLA EGIN

OSAGAIAK:

2kg. tomate gorri (nik nere baserrikoak erabili ditut)
2 tipula gorri haundi
5 baratxuri ale
gatza
2 goilarakada haundi azukre
4 goilarakada oliba olio

PROZEDURA

Lehenengo tomateak ondo garbitu, eta lapiko haundi batean moztutako tomate guztiak jarri ondoren sutan jarriko dugu bertan tomateak egosi egingo ditugu 40/45 minutu , tomatea deseginda ikusten dugunean batikorarekin txiki txiki egingo dugu eta gero txinotik pasako dugu, tomate trituratu eginda daukagu. 
 Hurrengo pausua gozatzea da.. lapiko batean oliba olioa berotzen jarri bitartean tipulak eta baratxuriak zuritu eta txikituko ditugu, olioa berotzen denan bertara bota eta gatza botako diogu eta 5 minutu eduki pittin bat biguntzen, ondoren tomatea botako dugu eta sua jetxiko dugu noizbeinka bueltak ematen, azukrea bota eta bueltak eman 15 bat minutu igaro ondoren sutatik kendu eta batidorarekin dena ondo ondo txikitu eta listo!!!! hau bai tomate goxoa!!!






Baserriko tomate ezberdinak
tomatea tipula eta baratxuriarekin egiten



gure tomate goxoa eginik!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario