05 noviembre, 2011

PERRETXIKOZKO ENTSALADA GAZTA ETA PIPER GORRIAREKIN

Osagaiak

40gr.Rukula
40gr. Kanonigo
tipula erdi bat
15gr.gazta birrindu
5 baratxuri ale
latazko 2 piper gorri (erretakoak)
50gr.kardo
50gr. Sii-take
50gr. txanpiñoi
gatza, piper beltza
oliba olioa
ozpin pittin bat (sagarrarena)

PROZEDURA

Kanonigo eta rukula plater batean nahastuta jarri gatza bota eta nahastu. Perretxiko guztiak moztu baratxuriarekin batera , zartagian dagoen olioa berotzen denean bertara bota nahastu eta gainetik gatza eta piper beltza pittin bat bota. Tipula txikitu eta beste zartagi batean bigundu arte eduki.
Perretxikoak eginda daudenean kanonigo eta rukulari bota eta ondoren tipula, oliba olioa bota eta gero ozpin pittin bat eta ondo nahastu. Azkenik gazta bota eta piper gorria txiki txiki eginda...eta on egin!!







No hay comentarios:

Publicar un comentario