22 noviembre, 2011

BARAZKI KROKETAK

OSAGAIAK

250gr. txanpiñoi 
porru bat
azenario bat
3 piper berde
4 piper gorri (botekoak)
2 arraultza
4 goilarakada gomasio (etxean egindakoa)
50gr. guriña
olioa
zerbeza lata erdia
piper beltza
50 gr. gazta birrinduta
basokada bat oloa 
tipula bat
4 baratxuri fresko
4 baratxuri ale
REBOZATZEKO
arraultzak eta ogi arrailatua

PROZEDURA
Oloa uretan eduki ordu pare bat (biguntzeko) ondoren barazki guztiak txikituko ditugu juliana erara.
gurina eta olioa bota kazuelara eta berotzen hasten denean tipula eta baratxuri aleak botako ditugu gatza eta piper beltzarekin, pare bat minutura, porrua, azenarioa, piper berdea eta baratzuri freskoa eta bertan goxo goxo egiten utziko ditugu, barazkiak biguntzen hasten direnean, oloa botako dugu eta zerbeza eta ura dexente 
tapatu eta egiten utzi, ura behar badu bota eta ordu betez eduki " pol pol" . Zartagi batean txanpiñoiak bota eta gatz pittin batekin egingo ditugu, hauek gorritzen direnean atera eta bertan 2 arraultzezko tortila egingo dugu.
Oloa bigundu denean txanpiñoaiak eta tortila txikitua botako diogu eta ondoren gazta birrindua ondo nahastuz , pare bat minutu pasa ondoren piper gorria eta gomasioa eta beste pare bat minutu utziz.
Masa lodikotea lortzen dugunean, hozten utzi , hotzgailuan sartu pare bat orduz eta ondoren kroketak bildu.
nire rebozatzeko modua ogi arralatua, arraultza eta ogi arralatua.









No hay comentarios:

Publicar un comentario