06 noviembre, 2011

HOJALDREZKO ZAKUTXOAK TXANPIÑOI SALTSAZ BETEAK

Gaur goizean zerbait desberdina egitea pentsatu dut, esperimentu antzeko bat, eta egia esan oso ona geratu da, nahi duenak egin dezala, hori bai, denbora pixka bat hartu beharko duzu hau egiteko.

OSAGAIAK
250gr.txanpiñoi
tipula bat 
6 baratxuri ale
25 gr.gazta (zerrato,idiazabal edo parmesano)
125ml esnegaina
gatza ,piper beltza
30gr.gurina
perrexila
hojaldre bat (errefrigeratuetakoa)

PROZEDURA
Osagai guztiak txikitu, gurina lapiko batean desegiten jarri eta bertara tipula eta baratxuriak bota, gatza eta piper beltzez ondu eta nahastu ,pare bat minutu utziz, gero txanpiñoiak bota eta poliki egiten utzi. Txanpiñoiak bigundu direnean nata botako diogu, denbora pittin bat utzi (3minutu) eta ondoren gazta botako diogu.Gazta desegiten denean saltsa nahiko mehea geratuko zaigu orduan urari maizena nahastu desegin arte eta gero gure txanpiñoieri botako diegu, saltsa lodituz, azkenik perrexila bota eta lapikoa itzaliko dugu
Hojaldrea zabaldu eta gurutze bat egingo diogu bertatik triangelu txiki batzuk egingo ditugu, ondoren bertara gure krema bota eta estali egingo ditugu, ondoren labera 200 C, 10 bat minutura eginda egongo da... atera bezain laster jateko modukoa.



















No hay comentarios:

Publicar un comentario