26 febrero, 2012

ZEREALDUN OGI INTEGRALA SESAMO HAZIEKIN

OSAGAIAK
300 gr. 5 zerealdun hirina
150 gr. zenkale hirina
50 gr. artobeltza (trigo sarraceno)
30 gr. okindegiko legami naturala
arrautza bat+ gorrigo bat
goilarakada azukre beltza
goilarakada 3/4 gatza
sesamo haziak
250 ml- 300 ml ura 
gurin pittin bat

PROZEDURA

Hirinak nahastu legamiarekin eta sesamoa xigortu zartagian eta erantsi, ondoren gatza , azukrea eta arrautza eta poliki poliki ura eransten joan oratuz bola lodikote bat lortu arte ondoren guriñez igurtzitako molde batean jarri eta zapi heze batekin tapatu eta ordu pare bat utzi. tza eta poliki poliki ura eransten joan oratuz bola lodikote bat lortu arte ondoren guriñez igurtzitako molde batean jarri eta zapi heze batekin tapatu eta ordu pare bat utzi. 
Labea 180 gradutara jarri berotzen ondoren gorringoarekin ogia margotu eta barrura, 10 minutu igaro ondoren 165 gradutara jaitsi eta 30-40 minututara eginik egongo da.





No hay comentarios:

Publicar un comentario