01 febrero, 2015

PERRETXIKO KREMA OGI ERRETAN (ZIZKA MIZKA )



OSAGAIAK


50 gr. Shi-take 

100 gr. Txampiñoi

150 gr. Portobelo (Txampiñoi beltza)

200 ml Esne gain

3 Baratxuri ale

25 gr. Gurina

Atzoko ogi xerratua

Gatza

Olioa



PROZEDURA


Labea 200 gradutara berotzen jarri. Perretxiko guztiak moztu eta laberako ontzi batean jarri, gatza, olioa eta batatxuria erantsi eta eskuekin nahastu ondoren gurina zatitu eta gainean jarri eta labera,(goien jarri) 15 minutu igaro ondoren pittin bat nahastu eta beste 10/15 bat minutu eduki, atera eta lapiko batean perretxiku guztiak jarri esnegainarekin batera eta 3 bat minutu eduki ondoren ondo txikitu krema lodikote bat lortu arte, hoztutzen utzi, Ogia zartagian erre olio pittin batekin eta segidan krema gainean jarri eta ON EGIN!!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario