30 marzo, 2015

PORRUZ BETETAKO LASAÑA GOZOA


OSAGAIAK



2 Porru
bexamela
50 gr. idiazabal gazta
50 gr. parmesano gazta



PROZEDURA



Porruak tamaina berdinetan moztu eta 3 minututan eskaldatu (ur irakitetan eduki)eta atera,
ondoren laberako onzi betean jarri bata bestearen ondoan segidan besamelaz estaliko dugu eta azkenik 2 gaztak nahastu eta gainean ipini, 220 graditara goiko gazta belztu arte.



BEXAMELA NOLA EGIN



100 gr. gurina
100 gr. hirina
500/600 ml esne
gatza



Zartagi batena gurina  berotzen jarri eta desegintzen denean hirina erantsi eta masa bat lortzen dugunean esnea botazen hasiko gara poliki poliki masa homogeneno bat lortu arte, bexamelak bere denbora behar du eta hobe da pazientziarekin harzea.





No hay comentarios:

Publicar un comentario