28 agosto, 2013

BERENJENA PATEA PIPER GORRIEKIN



OSAGAIAK

2 BERENJENA
2 PIPER GORRI (POTOKOAK)+2 APAINTZEKO
4 GOILARAKADA OLIBA OLIO
GATZA
PIPER BELTZ  HAUNTS PITTIN BAT
6 OGI XERRA XIGORTUTA (TOSTATUTA)


PROZEDURA

 Lehenengo labea piztu 180 gradutara ondoren berenjenak zurituko ditugu eta labanarekin marra batzuk egingo dizkiogu laukitxo egingo bagenitu bezela (lehenengo gotik behera eta ondoren ezkerretik eskubira),olio ttanta bat bota eta labeko bandejan jarri 
eta labera sartuko dugu 35 minutu.
Ondoren berrenjenak bol batera bota  2 piperrak, olioa ,gatza eta  piper beltza ondoren batidorarekin ondo ondo txikitu. Bukatzeko patea ogi xerretan jarri eta ondoren gordetako piperrak txiki txiki egin eta gainean jarri apaingarri moduan.

OHARRA

Pate hau bero edo hotz jan daiteke.








2 comentarios:

  1. Oso itxura ona izateaz gain, sanoa da eta egiteko nahikoa erraza. Mila esker Arrate

    ResponderEliminar
  2. POZTEN NAHIZ ZUEN GUSTOKOA IZATEA...ORAIN ETXEAN EGIN BEHAR DUZUTE... EXPERIMENTATZEKO!!!

    ResponderEliminar