05 mayo, 2013

AZENARIO ETA URREKIN EGINDAKO PATEA



OSAGAIAK

300 gr. azenario birrinduta
45 gr. gari hirin integrala
Tipulina haundi bat
2 baratxuri ale
45 gr. urrak xigortuta (tostatuta)
gatza
45 gr. guriña
2 goilarakada eki lore
2 gr. jenjibre birrinduta
500 ml olo esne

Arrautzaztatzeko

Katilukada ogi birrindu 
2 arrautza

PROZEDURA

Azenarioa birrindu ,tipuliña eta baratxuria txikitu. Zartagian olioa eta guriña berotu eta barazkiak sukaldatu 15 minutu, gatza eta jenjibrearekin batera.
Esnea berotu, ondoren urrak erantsi eta nahastu eta hirina gehitu masa lodikote bat lortu arte, ondoren sua bajatu eta esne berotua pixkana pixkana botatzen joan nahastuaz (ez bota dena batera) masa homogeneoa lortzen denean itzali eta kristalezko molde batera bota. Hozten denan hotzgailura sartu 4 orduz eta ondoren arrautzaztu..



No hay comentarios:

Publicar un comentario