05 mayo, 2013

ARROZEZKO FIDEOAK PORTOBELO KREMA, PERREXIL ETA TXAMPIÑOI ERREZ ESTALIA



OSAGAIAK

125 gr. arrrozesko fideo luzeak
olo esnegai poto bat (edo nata normala)
140 gr. portobelo txanpiñoiak (beltzak dira)
120 gr. txampoñoi txuri haundi
3 tipuliña frantsesak
2 baratxuri ale
gatza, perrexila eta piper beltza
3 goilarakada eki lore

PROZEDURA

Tipula, baratxuria eta portobeloak txikitu, ondoren zartagian olioa berotu eta lehenengo tipula eta baratxuriak bota eta segidan porotobeloak gatz eta piperrez ondu, bitartean eltze haundi batean 2 litro ur gatzarekin irakiten jarri eta segidan fideoak bota sua kendu eta 4 minutu utzi, segidan ura kendu.
Txanpiñoiak biguntzean esnegaina bota eta 3 bat minutu pasatzean fideoei erantsi eta nahastu.
Zartagi haundi batean Txanpiñoi haundiak 3 pusketetan moztu fin fin eta plantxan egingo ditugu.
Azkenik platerean fideoak jarri  perrexila gainetik bota eta iskiñetan txanpiñoi erreak... ON EGIN!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario