11 abril, 2012

OLOZKO ALBONDIGA GOXOAK TOMATEAREKIN




OSAGAIAK

9 Tostada multizealdunak (goxonak arrasate etxekoak)
3 Goilarakada  onddo desidratatuak
Taza bat olo integrala azalik gabekoa
Tipula erdi bat
3 Baratxuri ale
Porru txiki bat
3 goilarakada gazta parmesano
Arrautza 1
4 baratxuri berri (frexkoak)
gatza
piper beltza 3 buelta
ogi birrindua (beharko balitz)
Egindako tomate pote bat


PROZEDURA:
Tostadak eta onddoak ur epeletan jarri biguntzen, ondoren
oloa lapikoan egingo dugu 45 bat minutu.(nik 2 ordu beratzen eduki dut), segidan  tipula, baratxuriak eta porrua txiki txiki egin eta zartagian egin bigundu arte onddoekin batera.(gatza eta piperren onduz)
Tostadei ura kendu eta ontzi batean ipini arraultza eta gaztarekin batera, bertara egindako barazkian erantsiko dizkiogu, oloa egin ondoren ur guztia kenduko diogu
eta batidora edo errobotarekin txikitu gero masari gehitu eta nahastu  Eskuak pittin bat busti eta bolatxoak egingo ditugu eta ogi birrindutik pasa (rebozatu) eta oliotan frijitu. Sukaldeko paperean utzi, olio guztia xurga dezan eta ondoren tomatea botako diogu.








No hay comentarios:

Publicar un comentario