OSAGAIAK
500gr. garbatzu egosi edo potokoak
Baratxuri ale haundi bat
Zilantro goilarakada bat txiki txiki eginda
3 goilarakada espelta hirin
2 goilarakada oliba olio
goilarakada gomasio (sesamo hazien hautsa)
gatza
PROZEDURA
Ontzi batean garbatzuak, baratxuria, zilantroa, olioa , gomasioa eta gatza ipiniko ditugu ondoren batidorarekin txiki txiki egin segidan hirina erantsiko diogu masa lodi bat lortu harte. Oso lehorra geratzen bada goilarakada ur erantsi eta kitto.
Kazo batera ekilorezko olioa bota (asko) berotzen den bitartean 2 goilara txikien laguntzaz bolatxoak egingo ditugu eta ondoren kazora bota., hasieran behera eroriko dira baina egiten diren einean goruntz joango dira.
Ondoren papel xurgagailu batean jarri eta entsalada edo tomate entsaladarekin atera
Etxean egiten saiatu behar dut, itxura ederra dute eta!!!
ResponderEliminar