03 febrero, 2013

LENTEJAK




OSAGAIAK

Tipula erdi bat
2 goilarakada tomate saltsa
4 baratxuri ale
katilukada lenteja (pardina edo ale txikia)
gatza
3 1/2 goilarakada oliba olioa
4 katilukada ur


PROZEDURA

Lehenengo lentejak garbitu ondoren lapiko espresean 2 goilarakada oliba olio bota eta berotzean tipula gehituko diogu txiki txiki eginda gatz pittin batekin, tipula minutu bat eduki ondoren tomate erantsiko diogu nahastuaz eta segidan lentejak (minutu bat) eduki bueltak emanez eta ondoren 4 katilukada ur botako dizkiogu ondoren lapikoa itxi. Lapikoari pitorroa ateratzean 8/10 minutu utzi eta sua itzalduko dugu. Pitorroa jeisten denean lapikoa ireki nahastu ondo eta zartagi batean goilarakada bat eta erdi olio bota eta bertan baratxuriak frijituko ditugu eta ondoren lapikora bota.
Gindila batzuk moztu eta erantsi( hori bakoitzaren gustura)

No hay comentarios:

Publicar un comentario