20 mayo, 2012

KINOAZKO HANBURGESAK

OSAGAIAK

Taza erdi kinoa 
limoi baten azala
8 piper gorri (poteetakoa)
ogi birrindua perrexilduna
6 tostasta multizerealduna
3/4 taza esne (olo)
5 baratxuri berri
gatza, piper beltza, oliba olioa
arraultza bat
4 goilarakada gazta (nik idiazabal edo parmesanoa erabiltzen dut)birrindula lodia

PROZEDURA

Lapiko batean kinoa egosten jarriko dugu limoi azalarekin batera 14 bat minutu, bitartean
tostadak esnetan busti eta biguntzen utziko dugu, ondoren geratutako esnea kendu eta tenedorearekin txikitu gazta eta arraultza erantsiko diogu.Piper gorriei haziak kendu txiki txiki egin eta masa gehitu, kinoa egin ondoren limoi azalak eta ura kendu (edukiko balu)eta masari gehitu.Ondoren gatza eta piper beltzez
ondu eta seguidan bolatxoak egingo ditugu, masa oso hezea geratuko balitz pare bat goilarakada ogi birrindu erantsi. Eskuak pittin bat busti eta hamburguesak egiten hasiko gara ogi birrindutik pasa eta forma eman ondoren oliba oliotan frijitu. Entsalda on batekin atera dezakegu.
 





No hay comentarios:

Publicar un comentario